Divendres, dia 7 de juliol a les 22:00
A la plaça de Sant Pere Sallavinera

LA CREACIÓ

Versió de cambra

Martí Doñate, tenor, Uriel
Alba Martínez, soprano, Gabriel i Eva
Néstor Pindado, baix-baríton, Rafael i Adam
Joan Mestre, violí
Luis Peña, violí
David Andújar, viola
Gemma Pujol, viola
Eduard Raventos, violoncel
Contrapunto Vocale
Josep Miquel Mindan, direcció

Comentari de les obres: Miquel Desclot, poeta

Martí  Doñate, tenor

Inicià els seus estudis musicals a l’escola de música Joan Valls de Caldes de Montbui. Formà part de la l’Escolania de Montserrat, on rebé́ classes de cant i clarinet sota la direcció́ de Quim Piqué.

Més tard, acabà els estudis professionals al conservatori Josep Maria Ruera de Granollers.

Es graduà a l’ESMUC en Pedagogia, cursant cant amb Francesc Garrigosa, de qui actualment continua rebent classes, i segueix estudis de clarinet amb Xavier Castillo.

Ha cantat sota la batuta de directors com Xavier Pastrana, Xavier Puig, Pere Lluís Biosca, Josep Vila i Casañas, Josep Vila i Jover, Eduard Vila, Daniel Mestre, Marc Díaz, Gianandrea Noseda, Kazushi Ono, John Rutter, entre d’altres.

Ha col·laborat amb el Cor Francesc Valls de la Catedral de Barcelona, Cor de Cambra del Palau de la Música, Ensemble O vos Omnes, entre altres.

Pel treball en les obres de Bach el va portar a ser el guanyador de la Beca Bach 2019 per a joves solistes.

Actualment forma part dels cors Cor Cererols, De Canendi Elegantia, Bach Collegium Barcelona, Jove Capella Nacional amb Lluís Vilamajó, Capella Nacional de Catalunya sota la direcció de Jordi Savall i Collegium Vocale Gent amb Philippe Herreweghe.

Entre els seus pròxims compromisos destaca una producció amb Vox Luminis de Lionel Meunier i Amsterdam Baroque Choir de Ton Koopman.

Alba María Martínez Nieto, soprano

Graduada al Conservatori Superior de Música del Liceu amb el mestre Eduard Giménez (2018). És llicenciada en Administració i Direcció d’Empreses per la Universitat de Barcelona (2015).

Ha rebut classes de grans mestres, com Raúl Giménez, Fiorenza Cedolins, Cynthia Sanner, José Miguel Pérez-Sierra, Lorraine Nubar, Kurt Widmer, Mariella Devia o Lisette Oropesa.

Debuta en l’any 2019 amb el paper Königin der Nacht (Die Zauberflöte) i en el 2020 guanya el concurs Mirna Lacambra i obté el mateix paper. Ha cantat amb diferents papers com Erste Dame (Die Zauberflöte) , Frasquita (Carmen) i Berenice (L’occasione fa il ladro), entre altres. A més, en el 2021 va participar en el concert Rossini & Co. a la Belcanto Akademie del Festival Rossini in Wildbad (Wildbad, Alemanya) i va debutar com a soprano solista en el Rèquiem de W. A. Mozart al Palau de la Música Catalana. En el 2022 va debutar com a solista en Die Schöpfung (J. Haydn) i va cantar al costat de grans veus com Simón Orfila, Aquiles Machado i Aya Wakizono. Aquell mateix any també va fer un recital líric a la Corunya dins la programació d’Amics d’Òpera de la Corunya.

Nestor Pindado, baix-baríton

Nascut a Terrassa i format a l’Escola Superior de Música de Catalunya amb Lambert Climent, en l’especialitat de música antiga, debuta en el 2014 a l’Auditori de Barcelona i en el 2015 al Palau de la Música Catalana i al Festival Castell de Peralada. En el 2018 guanya el segon premi del concurs líric internacional “Germans Pla, ciutat de Balaguer”. El seu interès musical abasta des de la música medieval fins a la música clàssica contemporània, amb gèneres tan diversos com el lied, l’òpera, l’oratori o la polifonia. De veu càlida, profunda i vellutada, ha col·laborat tant amb ensembles de petit format com amb formacions més extenses a les principals sales concertístiques i teatres del país i d’Europa, entre els quals podem destacar el Gran Teatre del Liceu, l’Auditorio Nacional, i en festivals de la talla del Festival de música antiga d’Utrecht o el Festival de música contemporània OFF Liceu. Entre els projectes del 2023 destaca el seu debut al Teatro Real de Madrid.

Contrapunto Vocale

El cor Contrapunto Vocale va ser fundat l’any 1997 i el formen una quarantena de cantaires amb una llarga experiència en el món coral, els quals canten peces corals de tots els estils, èpoques i països. Des del juliol de 2014 el director titular és Josep Miquel Mindan. En aquests vint-i-cinc anys han interpretat un variat repertori, tant a cappella com amb acompanyament instrumental, des de cançons del renaixement fins a espirituals negres. Entre els programes dels darrers anys destaquen l’oratori La Creació de Haydn, interpretat a Viena i a Barcelona; les Cantates 22, 118 i 126 de J. S. Bach, el Gloria de Vivaldi, el Requiem de Mozart, l’Oratori de Nadal de Saint-Saëns, el Magnificat de C. P. E. Bach, els Chandos Anthems núms. 9 i 11 de Händel, la Simfonia núm. 2 Lobgesang de Mendelssohn, etc. Algunes d’aquestes peces s’han interpretat conjuntament amb altres cors, o amb un grup ampliat de cantaires.

Josep Miquel Mindan, direcció

Josep Miquel Mindan i Seuba és diplomat com a mestre d’educació musical a la UAB, ha estudiat direcció coral a l’ESMUC i ha cursat un bachellor al Wien Konservatorium Privatuniversität de Viena en direcció.

Ha dirigit diverses formacions corals i orquestrals del nostre país i ha treballat en produccions internacionals a Alemanya, Àustria i Itàlia.

En l’actualitat és  director musical de la Jove Orquestra Simfònica de l’Anoia i la Simfònica Tekhné, el cor Contrapunto Vocale i la coral Ginesta, i és director musical de les produccions de La Traviata i la Flauta Màgica amb Òpera popular de Barcelona al Palau de la Música Catalana.