Quartet Gerhard a l’edició 2019

2019

QUARTET GERHARD

Lluís Castán Cochs, violí;
Judit Bardolet Vilaró,violí;
Miquel Jordà Saún, viola;
Jesús Miralles Roger, violoncel

El Quartet Gerhard és un quartet de corda català constituït l’any 2010 i resident a Berlín. El formen quatre instrumentistes catalans, Lluís Castán, violí; Judit Bardolet, violí; Miquel Jordà, viola i Jesús Miralles, violoncel, que es van conèixer durant el grau professional de música i van trobar-se, anys després, per a embrancar-se en un Màster de música de cambra a la ciutat de Basilea. Allà és on van conèixer un dels seus mentors més destacats, el violinista Rainer Schmidt, del prestigiós Quartet Hagen. Es declaren
deutors del també violinista Eberhard Feltz, de qui han rebut consell a la capital d’Alemanya, i d’Oliver Wille, de Hannover, tots tres grans especialistes en l’univers del quartet de corda.

L’elecció del nom del compositor català Robert Gerhard és una declaració, segons els mateixos membres del quartet, de l’actitud que volen mantenir i transmetre com a formació de cambra. Ser a l’avantguarda de les tendències musicals, i alhora defensar una idea determinada de música, són dues màximes que poden atribuir-se tant al compositor modernista com al quartet que porta el seu nom.

Considerat un dels quartets amb més projecció a nivell europeu, el Quartet Gerhard es distingeix per la seva remarcable sensibilitat pel so i per un respecte profund per la música com un dels majors valors humans. El treball discogràfic dels Gerhard (el seu segon disc, Portrait, va sortir la tardor del 2016) posa l’accent en una distinció fonamental en el timbre, una eina indispensable per a la definició d’una opció musical determinada.

La formació és guanyadora del tercer premi a l’International Irene Steels-Wilsing Competition, de Berlín. Ha pres part en festivals com el Bordeaux String Quartet Festival, el Mozartfest Würzburg o el Muzenforum Concerten Bloemendaal.

El seu compromís amb la música de nova creació és palès en les seves actuacions a les CNDM sèries a Madrid o a la Nuit de la Création a Aix-en-Provence.

A partir de la Temporada 18/19 són artistes residents al Palau de la Música de Barcelona.

Les seves interpretacions han estat retransmeses per Catalunya Música, RNE (Radio Nacional de España), NDR i SWR (Alemanya), i BBC (UK) i France Musique (França).

A llarg termini preparen una Acadèmia de Quartet de Corda a Vic, en col·laboració amb el Quartet Casals.

 

Entrada anterior
Händel a l’Òpera a l’edició 2019
Entrada siguiente
Quartet Casals a l’edició 2020

Entradas relacionadas

No se han encontrado resultados.