Divendres, dia 1 de juliol a les 22:00
A la plaça de Sant Pere Sallavinera
ALBERT GUINOVART
Te Deum i Musicals
Polifònica de Puig‐reig (Emmanuel Niubò, director)

1a. PART
Te Deum
per a doble cor, piano, orgue i percussió
2a. PART
Musicals
Suite del musical “Gaudí” per cor, solistes piano, orgue i percussió
Suite del musical “Mar i cel” per a cor, solistes i piano
L’himne del poble, del musical “Sacaramouche”
Comentari de les obres: Miquel Desclot, poeta

Albert Guinovart, compositor i pianista
Format musicalment al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona va marxar a Londres per estudiar amb la pianista i pedagoga Maria Curcio de qui va ser el seu assistent. La seva activitat musical es divideix en diferents vessants: composició, orquestració, docència, interpretació pianística i enregistraments.
Com a pianista ha tocat Amb orquestres com la Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, Sinfónica de Madrid, Sydney Festival Orchestra, Gürzenich Orchester-Kölner Philarmoniker, Orchestre Nationale de Montpellier, Helsinki Philharmonic Orchestra, Orchestre Nationale de Toulouse, Israel Chamber Orchestra o Franz Liszt de Budapest.
Ha estat dirigit per Christopher Hogwood, Lawrence Foster, Franz Paul Decker, Edmon Colomer, Enrique Diemecke, Daniel Cohen, James Laughram, Josep Pons i Salvador Mas entre d’altres. Ha col·laborat amb artistes com Victoria de los Ángeles, Ainhoa Arteta, Julia Migenes, Juan Diego Flórez o Nacho Duato.
En els seus recitales com a solista combina les seves obres amb les del gran repertori romàntic i clàssic. Ha enregistrat diversos discos amb obres de Joaquín Turina, Enric Granados, Isaac Albéniz, Albert Guinovart (Harmonia Mundi) Joaquín Rodrigo (EMI), Tangos simfónics (DECCA). El seu últim enregistrament és per a SONY Internacional, amb els seus dos primers concerts per a piano i orquestra amb The State Academy Symphonic Orchestra de San Petersburg dirigida per Vasily Petrenko, a més dels seus celebrats “Valses poéticos”.
El seu catàleg d’obres com a compositor inclou les òperes ATZAR (1998) i ALBA ETERNA (2009), el ballet TERRA BAIXA (1999), abundant música simfònica (entre aquestes, vuit concerts per a solista i orquestra) i una prolífica producció cambrística. Les seves obres han estat dirigides per directors com Neville Marriner, Phillipe Entremont, Lawrence Foster, Gianandrea Noseda, Franz Paul Decker o Vasily Petrenko; i arranjaments seus, per directors com Plácido Domingo o Gustavo Dudamel.
Es conegut també pels seus musicals: MAR I CEL (1988, 2004 i 2014) (premio Max a la millor composició 2006), FLOR DE NIT (1992 i 2014), Desconcerto Grosso (1994), GAUDÍ, el musical de Barcelona (2003), Paradís (2005) i La Vampira del Raval (2011)(premio Max a la millor composició 2012). També té dos Premis Butaca com a millor compositor (2008 per “A la Toscana” i 2012 per “La vampira del Raval”). En 2007 es va estrenar la versión alemanya de Mar i Cel (Der Himmel und das Meer) en l’Opernhaus de Halle, amb una nova orquestració simfònica.
En la seva vinculació amb el cinema ha creat la música per a diferents pel·lícules, entre les que destaquen “El llarg hivern”, dirigida per Jaime Camino i amb la que va obtenir diversos premis.També destaca la seva col·laboració en l’orquestració de l’oscaritzada banda sonora de “The Artist”.
En el terreny audiovisual, ha compost la sintonia d’algunes sèries televisives (Nissaga de Poder, Laberint d’ombres, Mirall trencat i El Cor de la Ciutat), així com a diferents muntstges teatrals dirigits per en Sergi Belbel (TNC i CDN). També ha estat el creador de la música oficial dels Campeonats Mundials de Natación 2003 i 2013, i de la música per celebrar el Tricentenari composta per a tres-cents cellos.
Des de 2002 és professor d’orquestració i composició en l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya), i des del 2014 acadèmic numerari de la Reial Acadèmia de Belles Arts i de Sant Jordi. També ha guanyat el Premi Ciutat de Barcelona de Música de 2014.
Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados de Lleida
Creat en 1997 duu a terme una intensa tasca de difusió de la música simfònico-coral (Requiem de Fauré; Magnificat, Passió segons sant Joan i segons sant Mateu de Bach; Te Deum de Charpentier; Missa en Re major de Dvorák; Gloria de Poulenc i també obres de Mozart, Händel, Orff, Mendelssohn i Schubert, entre altres).
En 2006 interpretà Passió segons sant Mateu de Bach a la Berliner Bach Akademie de Berlín amb la Filharmònica de Berlín. En 2007 participà en el cicle Corals a l’Auditori de Barcelona i en el Festival (A)phònica de Banyoles i estrenà El cant de les estrelles d’Enric Granados. En 2008 tornà a Berlín amb la Gran Missa de Mozart a la Konzerthaus.
Ha ofert concerts en solitari i amb formacions com Lieder Càmera, Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana, Orfeó Català i Cor de la Berliner Bach Akademie. Des de la seva creació, el cor fou dirigit pel mestre Manuel Valdivieso, assistit per Antoni Pujol. També l’han dirigit Ernest Martínez-Izquierdo, Edmon Colomer i Heribert Breuer, entre altres.
Des de la temporada 2002-03 n’és el director Xavier Puig Ortiz. Cor titular de l’Auditori Enric Granados. El curs 2009-10 va col·laborar amb la Joven Orquesta de la Comunidad de Madrid (Gloria de Poulenc a Madrid i Lleida), i va fer una gira per Catalunya i les Illes amb Ressons de l’Al-Andalus, i participà en el Grec 2010 a Barcelona.



Polifònica de Puig-Reig
La Polifònica de Puig-reig va ser fundada l’any 1968 amb el nom de Coral Joventut Sardanista, en el si de la colla sardanista del mateix nom. En 1987 va adoptar el nom actual.
Desenvolupa una intensa activitat a Catalunya, i també ha actuat a la majoria de països europeus, incloent-hi Rússia i Islàndia, com també a Israel, Mèxic, Filipines, Veneçuela, Estats Units, Canadà, Singapur, Malàisia, Colòmbia, Equador, Perú i Cuba. A l’Argentina i a Xile, la Polifònica va acompanyar el President de la Generalitat de Catalunya en viatge oficial.
Des de 1969 fins al 2015 el director de la formació va ser el mestre Ramon Noguera. A partir d’aquell moment en va assumir la batuta el fins aleshores subdirector i pianista Josep Maria Conangla, el qual n’ha esdevingut l’actual director musical i pianista, mentre que la direcció coral l’exerceix ara Emmanuel Niubò.
El seu repertori inclou peces de totes les èpoques i estils, des d’oratoris barrocs fins a musicals de Broadway, passant per cantates, simfonies i rèquiems de les diferents èpoques de la història de la música, com també música tradicional i popular catalana. La Polifònica és reconeguda com a excel·lent intèrpret de sardanes corals, de les quals ha fet múltiples actuacions i diversos enregistraments amb la cobla La Principal de la Bisbal. També ha participat en diverses òperes, algunes d’elles ampliant el Cor del Gran Teatre del Liceu.
La Polifònica ha col·laborat amb les principals orquestres de Catalunya i ha estat dirigida en grans obres per prestigiosos mestres tant catalans com internacionals.
L’any 1993, amb motiu del seu vint-i-cinquè aniversari, li va ser atorgada la Creu de Sant Jordi.
Jordi Castellà, organista
Nascut a Cervera en 1980, es forma com a pianista amb els mestres Jordi Vilaprinyó i Miquel Farré. En la seva trajectòria guanya premis com ara el Joan Massià de Barcelona, Joves Intèrprets de Vilafranca del Penedès o d’interpretació de J. S. Bach de Sant Cugat del Vallès, i actua com a solista en les principals sales de concert del país.
També com a compositor obté diferents premis i reconeixements, entre ells el primer premi en els concursos de composició de música per a cobla Masquefa i Montgrins, de composició de sardanes de Mollet del Vallès, de composició per a octet de trombons de Catalunya i els premis Catalunya de composició coral.
Combina la seva activitat concertística amb la docent al Conservatori Professional de Música de Cervera. És també pianista de repertori del Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados de Lleida, que dirigeix Xavier Puig, i de la Càtedra Internacional Emili Pujol de Cervera.


Mireia Dolç, soprano
Ha estudiat cant amb els professors Jorge Sirena, Elisa Jávega, Eduard Giménez, Ana Luisa Chova, Montserrat Aparici.
Ha participat en les òperes Rigoletto, Carmen, Maruxa, en les operetes La Generala, Mikado, Molinos de Viento, i ha actuat de soprano i protagonista en diverses sarsueles com La Alegria de la Huerta, Bohemios, La Canción del Olvido, Cançó d’Amor i de Guerra i ha fet teatre musical (La Tienda de los horrores, Mar i Cel, Scaramouche, Flor de Nit).
L’any 2008 va aconseguir el segon premi en el Concurso Nacional de Zarzuela de San Miguel de Salinas, Alacant. En 2009 obtingué el premi a la millor interpretació en el Concurs Mirabent i Magrans, de Sitges. En 2011 fou finalista en el Concurs de Premià de Mar. Guanyadora també d’una beca en el Palau de les Arts de València -Centre de Perfeccionament Plácido Domingo. En 2012 i en 2015 aconseguí el primer premi i premi del públic, respectivament, en el Concurs Internacional de Torrevieja.
Ha completat la seva formació seguint una masterclass amb Plácido Domingo, Cristina Gallardo Domâs, Ernesto Palacio i Roger Vignoles (Lied), José Miguel Pérez Sierra.
Ha perfeccionat la interpretació amb Peter Gadish en el Col.legi del Teatre de Barcelona, Montse Miralles, Oscar Mas i Davide Livermore, entre altres.
Actualment forma part, com a reforç, del cor del Gran Teatre del Liceu.
Miquel Cobos, tenor
Va néixer a Barcelona i començà els seus estudis musicals a l’Escolania de Montserrat, on va cursar cant, violí i piano.
Continuà la seva formació al Conservatori del Liceu i, posteriorment, a l’Acadèmia Frederic Chopin de Varsòvia amb el mestre Jerszy Artysz.
També ha estudiat amb el mestre Eduard Giménez i ha fet cursos amb Jaume Aragall i Carlo Bergonzi, entre altres.
Compta amb un considerable nombre de concerts i gires a França, Anglaterra, Itàlia, la Xina, la República Txeca, Eslovàquia, Polònia i Espanya, actuant en obres com L’incoronazione di Poppea, Alcestis, Castor i Pòl·lux, La Bohème, Tosca, Faust, etc.
Ha treballat amb Dagoll Dagom en La bella Helena i Mar i Cel i va protagonitzar el musical Gaudí, amb música d’Albert Guinovart.
Des del 2017 és membre fundador i artista de la Companyia Il·luminati, que ha estrenat dos espectacles, Tenors i Quasi Opera, ambdós actualment de gira.


Xavier Puig i Ortiz, director
Nascut en 1973 a Cervera (Lleida) comença els seus estudis musicals al Conservatori Municipal d’aquesta ciutat, ampliats posteriorment al Conservatori Professional de Badalona on obté el Títol Superior de professor d’harmonia, contrapunt, composició i instrumentació, sota el mestratge de M.A.Hurtado, M.Roger, B.Casablancas i J.Soler.
Paral·lelament s’inicia en la direcció coral en els Cursos Internacionals de Direcció Coral de Lleida, on estudia amb els mestres Josep Prats, Johan Duijck, Laszlo Heltay i Jordi Casas (1990-94). Continua la seva formació com a director coral en els Cursos Europeus de Direcció impartits pel professor Pierre Cao a Catalunya (1996-98) i a l’Academie International de Pontarlier (França) (1997-98).
S’introdueix en la direcció orquestral amb el mestre Salvador Mas i en 1999 és admès a la Universität für Musik und Darstelende Kunst de Viena, on cursarà els estudis de direcció d’orquestra, sota el mestratge de Leopold Hager.
És director titular de l’Orquestra Simfònica del Vallès i del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana, de l’Orquestra de Girona i el Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados de Lleida. En l’àmbit operístic fundà la companyia d’òpera de cambra l’Òpera de tres rals, dedicada a l’òpera de petit format, i actualment dirigeix diversos títols en el cicle Òpera al Palau.
És professor d’orquestra i direcció a l’ESMUC. Ha estat director convidat en nombroses orquestres de joves, i actualment dirigeix el Curs de Direcció de l’Orquestra de Terrassa.